Bloemen

Vanaf 2023 hebben wij geen zomergoed meer. Wij gaan door met planten voor de moestuin, kruiden, fruit en vaste planten voor de insecten.

20170603235050-f0019582 Onze bloemen | 't Stekje Baarschot

Onze bloemen

Sinds 2015 hebben we een kachel in onze kas. Voorheen kwamen we de vorstdagen door, door alle planten onder te stoppen met kranten. In de ochtend als de zon door kwam gingen alle kranten er weer af. De oppervlakte is in die jaren dusdanig gegroeid dat het niet meer te doen was. Daarom waren we erg blij met onze kachel, maar eigenlijk ook weer niet. Want een kachel betekent ook dat er brandstof nodig is. En dus milieu vervuilend. Daarom worden al onze perkplanten hier koud opgekweekt. Dus niet zoals bij de meeste kwekerijen tot 18 C maar wij stoken tot 10 á 12 C. Dat betekent minder milieu belasting dan de reguliere perkplanten. Maar ook sterkere planten die al wat koude gewend zijn voor ze naar buiten gaan.

Ook remmen wij de planten door kou en door het reguleren van water. Wij gebruiken daar geen chemische middelen voor. Wat bij andere perkplantenkwekers wel gedaan wordt. Het zelfde geldt voor alle ziekte en plagen. Wij zoeken daar een natuurlijke oplossing voor.

Actueel op 16 mrt 2023;

Vanaf 2023 hebben we geen zomergoed meer. We gaan door met uitsluitend moestuinplanten, kruiden, fruit en vaste planten speciaal voor de insecten.

Wat we wel hebben straks is afrikanen voor de moestuin, en bloemen die eetbaar zijn of als kruiden gebruikt gaan worden.

Bloemen

Perkplanten € 0,45
Afrikaan, aster, begonia, goudsbloem, lobelia, Oost-Indische kers, portulac, salvia, verbena, vlijtig liesje en zonnebloem.

Perkplanten € 0,60
Dahlia en Petunia.

Perkplanten € 1,15
Gazania, staande knolbegonia's

Geraniums € 1,15
Geraniums staande en hang.

Hangplanten € 1,30
Bacopa, hanglobelia, hangverbena, hang knolbegonia, helichrysum, millionbells, plectrantus, surfinia s, sanvitalia en scavola.

Staande planten € 1,30
Heliotroop, spaanse magriet, australisch madeliefje.

Kuipplanten Diverse soorten Chrysantenstekken € 0,25
Als je speciale rassen wil of grotere hoeveelheden, zijn ze bij ons te bestellen vóór 1 april.

Heb je vragen over de moestuin
dan kun je me altijd bellen of mailen

© 't Stekje | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites