Skip to main content

 

Basis moestuincursus

Basis moestuincursus

We zijn begin 2023 met 2 groepen gestart. En er zijn al weer nieuwe aanmeldingen voor deze cursus. 11 februari of 18 februari zodra er voldoende mensen zich opgegeven hebben, starten we met een nieuwe groep. Hiervoor zijn nog 2 plaatsen vrij.

Heb jij daar interesse in, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info over deze cursus:

Bij voldoende interesse gaan we weer van start met een moestuincursus voor diegene die de basiskennis van de moestuin willen leren kennen. Maar ook hoe krijg je gezonde groentes en kruiden die jouw gezondheid bevorderen.

We starten met het maken van een plan voor jouw moestuin. Hoe pak je dat aan? Wat kan je zaaien en/of planten en op welk tijdstip? Wat en waarom teeltwisseling?

In de tweede les gaan we in op de bodem. Hoe is deze opgebouwd, hoe is de structuur, welke stoffen zijn van belang voor je planten? We gaan kijken hoe jouw grond ervoor staat. We gaan gezamenlijk de Ph van je grond hier meten. We gaan dieper in op wat deze zuurtegraad betekent voor je groenten en kruiden.

In de derde les gaan we ook in op de bodem, maar dan op het leven in de bodem. Waarom is dat zo belangrijk? Wat is het belang van een levende bodem op jouw groenten en dus ook op jouw gezondheid.

De vierde les gaan we laten zien waarom een plant groeit of net niet doet wat je wil dat het moet doen. Waar let je op met het zaaien en planten. Kort gezegd; wat heeft een zaadje of plantje nodig om goed te groeien.

Daarna hebben we drie lessen over de behoeften van de verschillende groepen planten. Waarom en hoe plant je, bemest je, en waar let je op tijdens de groei? Waarom wil de ene wel meer compost in de bodem en de andere net niet. En wanneer is je groenten klaar om te oogsten?

Dit is dus een les meer dan vorig jaar. 

Tijdens de lessen is er veel gelegenheid voor vragen. We gaan ervoor, dat al je vragen aan het eind van de cursus beantwoord zijn. De presentatie sturen we na de les toe zodat je alles na kunt kijken.

De lessen zullen in januari, februari en maart zijn. We gaan gelijk op met het seizoen, zodat we je hier terplekke kunnen laten zien, hoe het gezaaid wordt, en hoe het groeit.

Voor meer informatie stuur je een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.